Rüyada “Rüyada Şükrederek Ağlamak Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir?” Görmek

Rüyada Şükrederek Ağlamak Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir?

Rüyada şükretmek hakkında yapılan yorumların başında; rüyayı gören kişinin, uzun süredir çektiği bir sıkıntıdan kurtulacağına, rızkının bollaşacağına ve başına gelecek musibetlere isyan etmeyerek Allah (C.C)’a tevekkül edeceği gelmektedir. Rüya tabirleriyle bilinen, Büyük İslam Âlimi İmam-ı Nablusi (r.a)’ye göre; rüyasında şükrettiğini gören bir kimse, sahip olduğu üzüntü ve bunalımlardan kurtulacağı bununla birlikte Müslüman bir kimsenin iman derecesinin artacağı rivayet edilmiştir. Bu yorumlarda da görüldüğü üzere rüyasında ağlayarak şükrettiğini gören kimseler için hayırlı bir dönemin başlaması yakındır. Eğer bir kişi başına gelecek olan her türlü sıkıntı ve hastalığa şükredip, isyan etmezse bunun karşılığını hem dünyada hem de ahiret hayatında alacaktır.

Rüyada Dua Etmek Ne Anlama Gelmektedir?

Rüyasında şükrettiğini gören kimseler için yapılan yorumun bir benzeri de rüyasında dua eden kimseler için yapılmaktadır. Rüyada dua etmek şükretmek, rüyayı gören kişi için hayırlıdır. Kişinin aile hayatında, iş yaşantısında ve özel hayatında hayırlı işlerin olacağı, uzun süredir istediği hayırlı ve helal olan bir arzunun olacağına ve mutlu bir dönemin başlayacağı rivayet edilir. Yine İmam Nablusi (r.a)’ye göre; rüyasında dua ettiğini gören bir kimsenin ibadetlerinin artacağı ve bir evlat sahibi olacağını rivayet etmiştir.

Rüyada Ağlamak Ne Anlama Gelir?

Rüyada görülen bazı işaretler ve rüyanın içeriğine göre yorumlar oldukça farklılık gösterebilmektedir. Bu işaretler doğru bir şekilde yorumlanırsa eğer kişi için en uygun yorumda yapılmış olur. Rüyada kendini ağlarken görmek hakkında Cafer-i Sadık (r.a) şöyle rivayet etmiştir; ‘’rüyasında ağladıktan sonra ferahladığını ya da güldüğünü gören kişi için bir hastalık rivayet edilir. Sessiz ve içli içli ağlamak ise hayra ve berekete işaret eder’’ demiştir.

Sık Görülen rüyalardan, Rüyada Ağlamak neye işarettir? İslami kaynaklardan anlamını okuyabilirsiniz.

Rüyada Birinin Dua Ettiğini Görmek

Rüyada dua eden birini görmek hakkında yapılan birkaç farklı yorumda bulunmak mümkündür. Rüyaların yorumlarında karşımıza çıkan bu değişikliğin sebebi ise; kişinin ruh hali ve maneviyatının yanı sıra rüyanın taşıdığı manadır. Rüyasında dua eden birini gören bir kimse için yapılan yorumlar şu şekildedir;

  • Yabancı Birinin Dua Etmesi: Bu rüyayı gören kişilerin, karşılık beklemeden yaptıkları bir yardımdan dolayı, kişinin sevap kazandığı ve manevi derecesinin arttığı rivayet edilir.
  • Akraba ya da Tanıdık Birinin Dua Etmesi: Özellikle yakın akrabalardan (anne – baba) birinin rüyada dua ettiğini görmek, kişinin hayırlı bir evlat olduğuna bu yüzden de Allah’ın razı olduğuna işaret eder.

Rüyada dua edilmesi genel itibariyle uzun süredir beklenen bir işin sonuçlanacağına ve sıkıntılı dönemin sona ereceğine şeklinde de yorumlanmaktadır.

Rüyada Camiye Gitmek

Rüyasında camiye gitmek, camide dua ettiğini görmek ya da namaz kılmak genellikle kişinin hayırlı bir iş yapacağına ve sevap kazanacağına işaret etmektedir. Bu yorumun yanı sıra bir rivayete göre Cafer-i Sadık (r.a) şöyle demiştir; ‘’rüyada camiye girmek, makam ve mevki sahibi olunacağı, ilim ve imanın artacağına işaret eder’’. Aynı zamanda rüyasında ibadet ettiğini görmekte gerçek hayatta da ibadetlerinin artacağı şeklinde yorumlanır.

Rüyada Cami İnşa Etmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada cami ya da mescit inşa ettiğini gören kimseler için çok yakında hayırlı bir işle karşılaşacağına ve kişinin hayra yönelerek sevap kazanacağına işaret etmektedir. Rüyada cami inşaatı görmek aynı zamanda dünya hayatında olmasa bile ahirette rahata kavuşacağına rivayet edilir.

Ağlayarak Polisi Aramak tabiri için, Rüyada Ağlayarak Polisi Aramak neye işarettir? Yazımızdan anlamını okuyabilirsiniz.

Rüyada Tövbe Etmek

Rüyasında tövbe eden bir kimsenin gerçek hayatında hayra ve ibadete yönelmesi gerektiği ve işlerinde haramdan kaçınması gerektiği rivayet edilir. Rüyada tövbe etmek diyanet yorumuna göre; rüyada tövbe eden kişinin, kazancının artacağına, rahatlık ve ferah bir dönemin yakında geleceğine ve hayra yöneliş olarak, hayırlı bir rüya olduğu şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyada Secdeye Kapandığını Görmek

Rüyada secdede ağlamak, kişinin rahatlayacağına ve sıkıntılarının sona ereceğine işaret eder. Bu rüyayı gören kimselerin haramdan sakınarak hayırlı işlere ve ibadete yönelmeleri beklenmektedir. Uyarıcı nitelikte bir rüyadır. Eğer kişi başına gelen sıkıntılara şükreder ve kötülüklerden Allah (C.C)’ye sığınırsa hayırlı işlerin onu beklediği kişiye müjdelenmiştir. Bununla birlikte bu rüyada görülen kişi ister kendisi olsun ister başka biri, o kişinin iman ve temiz iffet sahibi olduğuna yorumlanmaktadır.

Daha Fazlası için, Facebook sayfamızı takip edebilirsiniz.

Rüyanı Anlat yorumlansın.

 

Rüyanızı Yazın Yorumlayalım

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

En iyi Medyum Hoca kim? - Medyum Hocalar - Medyum Geylani