Rüyada “Rüyada Uçağa Binmek Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir?” Görmek

Rüyada Uçağa Binmek Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir?

Uçağa rüyada binmek çok farklı ve değişik anlamlar içermekle birlikte olumlu ve olumsuz yorumların çokluğu da dikkat çekmektedir. Genel anlamda özellikle İslam alimleri tarafından hayırlı ve güzel bir rüya olarak tabir edilen rüyada uçak binmek, rüya sahibinin uzun süredir görmediği kişilerle alakalı hayırlı haberler alacağına delalet edilir. İmamı Nablusi’ye  (r.a) göre rüyasında uçağa bindiğini gören kişi uzun zamandır görmediği sevdikleriyle alakalı yakın zamanda hayırlı haberler alacaktır. Burada “hayırlı haberler” olarak tabir edilen hususlar kişilerin eğitim ya da sağlıklarıyla ilgili meydana gelen çok güzel gelişmeler olabildiği gibi; evlilik ya da sağlıklarıyla ilgili güzel haberler de olabilir. Rüya sahibinin aldığı bu haberlerle oldukça mutlu olacağı, huzura ereceği ve büyük bir ferahlama sağlayacağı da İmamı Nablusi (r.a) tarafından rivayet edilmektedir. Câferi Sâdık (r.a) ise rüyada uçağa binmekle alakalı rüya sahibinin hayatında meydana gelecek gelişmeler sonucunda yaşayabileceği bazı sıkıntılardan söz ederken; bununla bağlantılı olarak sıkıntılı ortam ve kötü arkadaşlar rüyada uçağa binmek rüyasıyla ilgili olumsuz olarak yapılan tabirlerden biridir.

Psikolojik Anlamda Rüyada Uçağa Binmekle Alakalı Yapılan Yorumlar

Kişilerin bilinç altının gördüğü rüyalarla alakalı önemli etkileri yaptığı bilinirken bununla alakalı rüyada uçağa binmek ve uçmak rüyasını gören kişinin genel anlamda zihninin rahat olmasından söz edilebilir. Kişi rahat ve berrak bir zihin yanında kendine duyduğu saygı ve öz güveni de harmanladığı için bu tarz bir rüya gömesi normal karşılanmaktadır. Rüyada uçağa binmek kariyer hedefleri için atılan doğru adımların yanında hedefler konusunda doğru bir şekilde ilerlemenin de oldukça önemli olduğu belirtilmektedir. İmamı Gazali (r.a) yorumunda; rüyasında uçağa bindiğini gören kişinin çıkacağı önemli bir seyahati işaret ederken, bu rüyayı bazı durumlarda tatile çıkmak özelinde de değerlendirir. Alimler rüyada uçağa binmek ile alakalı yapılacak yorumlarda rüyadaki diğer detay ve sembollerin de dikkatli bir şekilde irdelenmesi gerektiğini de ifade etmektedir.

Rüyada Uçağa Binmek İle Alakalı İş Yaşamı İçin Yapılan Rüya Tabiri

Rüyada uçağa bindiğini görmek rüyasıyla ilgili olumsuz olarak yapılan bir yorum da İbn-i Sirin (r.a) tabirine göre ortaya koyulmuştur. İbn-i Sirin (r.a) rüyasında uçağa bindiğini gören kişinin uzun zamandır çalışmakta olduğu işiyle alakalı yaptığı bir hata nedeniyle zor duruma düşüp bazı sıkıntılar yaşayabileceğini belirtmektedir. Burada kişinin durumla alakalı kendisinin ve ailesinin daha fazla zor duruma düşmemesi için iyi düşünüp doğru karar vermesinin önemine de işaret edilmektedir. İbn-i Sirin (r.a) bu rüyayla alakalı rüya sahibinin en iyi kararı vermesi için defalarca düşünülüp ona göre adım atılması gerektiğini salık vermektedir.

Sık Görülen rüyalardan, Rüyada Uçak Görmek neye işarettir? İslami Kaynaklardan anlamını okuyabilirsiniz. 

Rüyada Uçağa Binmek Ve Havalanmak

Kişinin rüyasında uçağa binmesi ve havalanması bu yönde yapılan en güzel tabirleri de içerisinde barındırır. İbn-i Sirin (r.a) tabirine göre; rüyada uçağa binmek kişinin hayatında özellikle son dönemde meydana gelen şanssızlıkların bitmesi anlamına gelirken; rüya sahibinin iş hayatında kurulacak bir ortaklık sayesinde büyük faydalar sağlayacağını da belirtmektedir. Kurulan bu ortaklığın her iki tarafın ailesine büyük faydalar getireceği de ayrıca belirtilmektedir. İmamı Nablusi (r.a) ise rüyada uçağa binip havalanmak ile ilgili ailesine karşı yanlış davranışlar içerisinde bulunan bir akrabanın uyarılacağını, bunun sonucunda akrabalar arasında bütünlüğün kurulacağı ve aile içi saadetin yeniden tesis edilebileceğini belirtmektedir. Aynı zamanda rüyada uçağa binip havalanmak ile ilgili ev sahibi olunacağıyla ilgili rüya tabirlerinden de bahsedilmesi gerekmektedir.

Rüyada Uçağa Binmek Ama Havalanamamak (Uçağın Kalkmaması)

Rüyada uçağa bindiğini ancak havalanamadığını gören kişi için hayal kırıklığı ve zarar yorumları yapılabilir. Bu noktada Câferi Sâdık (r.a) demiştir ki; uçağa binen ancak havalanamayan kişinin yakın bir zamanda meydana gelen olumsuz bir durumdan ötürü hayal kırıklığını uğrayabileceğini ifade ederken, kâr edip kazanç sağlayacağını düşündüğü bir işle alakalı tam tersine büyük bir zarara uğrayabileceğini de belirtmektedir. Bu rüyayı sağlık sorunları için yorumlayan alimler de vardır. Bu alimler rüyada uçağa bindiği halde bir türlü havalanamayan, rüyada uçak kalkmaması ile ilgili kişilerin bir süre sağlık sorunları yaşayarak bununla uğraşmak zorunda kalabileceğini belirtmektedir.

Rüyada Anneyle Uçağa Binmek

Rüyada anneyle uçağa binmek rüya sahibinin kuracağı işte oldukça başarılı olacağını ve büyük bir maddi kazanç sağlayacağı şeklinde yorumlanır.

Bu noktada kurulacak iş tanımı İbn-i Sirin (r.a) tabirine göre; yakın akrabalarla girilen bir iş ilişkisidir. Bu iş ve ticaret ilişkisi rüya sahibine oldukça önemli bir maddi kazanç getirirken, kişinin hayallerindeki maddi kaynaklara kısa bir sürede ulaşılacağı düşünülür. Rüya sahibinin elde edileceği maddi kazancın yanı sıra kişinin hayatındaki karalama ve dedikoduların son bularak kişinin huzura ereceği de rüyada anneyle uçağa binmek ile alakalı yapılan bir rüya tabiridir.

Ağlamak tabiri için, Rüyada Ağlamak neye işarettir? Yazımızdan anlamını okuyabilirsiniz.

Rüyada Babayla Uçağa Binmek

Rüyada babayla uçağa binmek ile alakalı da rüyada anneyle uçağa binmek ile ilgili yapılan yorumların benzerlerinin yapılması mümkündür. Rüyada babayla uçağa binmek rüya sahibinin kalan ömrünün geçen ömründen daha hayırlı olacağına, huzurlu ve sıkıntıdan uzak bir hayat yaşanacağına ve uzun süredir hayalini kurduğu şeylere kavuşacağına delalet edilir. Câferi Sâdık (r.a) rüyasında babasıyla uçağa bindiğini gören kişinin eğitim anlamında aileden büyük destek göreceğini ve bu sayede eğitim hayatında büyük başarılar kazanacağını ifade ederken; rüya sahibinin aynı zamanda çevresindeki kişilerin de menfaati için önemli olan bir iş ya da proje gerçekleştirip hem kendisi hem de çevresindekiler için bolluk ve bereket dolu adımlar atacağını salık vermektedir.

Rüyada Arkadaşıyla Birlikte Uçağa Binmek

Rüyada arkadaşıyla birlikte uçağa binmek kişinin uzun süren bir olumsuzluktan sonra rahat nefes alacağı bir işe girişmesini ifade ederken; önceden kaçırdığı fırsatların yerine daha güzel fırsatlar koyabileceğini de ortaya koymaktadır. Sağlıkla alakalı bir süredir devam eden bir olumsuzluğun sona ereceği şeklinde de yorumlanabilen rüya aynı şekilde uzun süredir devam eden işsizlik durumunun da sona ermesine oldukça yakınlaşmak anlamı da taşıyabilir. İmamı Nablusi (r.a) rüyada arkadaşıyla birlikte uçağa binmek rüyasını gören kişinin uzun süredir kaybolan bir eşyasını bularak, bir süredir devam ettiği halde kendisine pek bir fayda sağlamayan bir uğraşın da terkedileceğini belirtmektedir.

Rüyada Eşiyle Birlikte Uçağa Binmek

Rüyada eşiyle birlikte uçağa bindiğini gören kişinin manevi dünyasının oldukça zengin olduğuna inanılır. Bu noktada rüya sahibinin sürekli din ve iman dolu bir ömür geçirdiği, ettiği dualar ve çevresindeki düşkün kişilere yaptığı yardımlar sonucunda kendi hayatında bol rızık ve bereket sahibi olacağı İmamı Gazali (r.a) yorumunda ifade edilmektedir. İmamı Gazali (r.a) ayrıca rüyasında eşiyle uçağa bindiğini görmek ile alakalı bu kişinin sağlık sorunlarıyla boğuşan yakın bir akrabasına hem maddi hem de manevi destek olarak sorunların çözülmesinde pay sahibi olacağından da bahseder.

Rüyada Kardeşiyle Beraber Uçağa Binmek

Rüyada kardeşiyle birlikte uçağa binmek ile ilgili yapılan rüya tabirlerinde rüya sahibinin ailesindeki birlik ve beraberlik sayesinde bu yönde kendisine kötü gözle bakan çevresindeki kötü niyetli kişileri yenilgiye uğratacağı rivayet edilir. Aile içerisindeki zor bir durumun geride bırakılıp bu yönde feraha çıkılacağının ifade edildiği rüya, aynı zamanda aynı şekilde kişinin ikili ilişkileri bakımından kendisine zarar vermeye çalışan çevresindeki kişilerin yenilgiye uğratılarak evlilikle sonuçlanacak bir ilişkinin temellerinin atılması olarak da nitelendirilir. Evli kişiler için de evliliğine dışarıdan gelen müdahalelerin bertaraf edilerek evliliğin sağlam temeller üzerine oturtulması da rüyada kardeşiyle beraber uçağa binmek ile ilgili yapılan bir diğer yorumdur.

Rüyada Eski Sevgiliyle Aynı Uçağa Binmek

Rüyada eski sevgiliyle aynı uçağa binmek rüyasının kişinin geçmişiyle birlikte değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen rüya alimleri bu rüyayı hem olumlu hem de olumsuz anlamda değerlendirebilmektedirler. İbn-i Sirin (r.a) tabirine göre; rüyada yeni tanışılan bir karşı cinsle uçağa binen kişinin dert ve sıkıntılarının bitmek üzere olduğu, bu yönde yeni bir hayat kurulmak için somut adımlar atılacağı ifade edilir. Aynı zamanda rüyada yeni tanıştığı biriyle uçağa binen kişinin kamu sektöründe işe gireceği ifade edilirken, kazanılan rızıkların önemli bir bölümünün Allah yolunda harcanacağı da belirtilmektedir. Rüyayla ilgili İmamı Nablusi (r.a) yorumunda ise geçmişte yaşanan bazı olaylar yüzünden rüya sahibinin pek de sevmediği bazı kişilerle tekrar muhatap olarak bununla alakalı bazı olumsuzluklar yaşayacağı ifade edilirken çalışanlar için iş konusunda meydana gelen bazı olumsuzlukların kişiyi geriye götüreceği, mevki kaybı yaşanabileceği de belirtilmektedir. Bu rüyayla alakalı uzun süredir devam eden önemli bir arkadaşlığın sonlanacağından da bahsedilmektedir.

Kar görmenin tabiri için, Rüyada Kar Görmek neye işarettir? Dini Kaynaklardan Alimlerin yorumunu okuyabilirsiniz.

Rüyada Yanlış Uçağa Binmek

Rüyada yanlış uçağa binerek gidilmek istenen konum yerine başka bir noktaya uçulması olumsuz bir rüya olarak kabul edilir. İbn-i Sirin (r.a) tabirine göre özellikle iş yaşamı için olumsuzluklar içerdiği belirtilen rüya için iş hayatında verilen yanlış bir kararın neticesinde kişinin iş ve kariyer hedeflerinin tepetaklak olacağı, aile bireyleriyle bu konuda ters düşüleceği ve ortaya çıkacak maddi zararın sadece kişiyi değil tüm aileyi derinden sarsacağı ifade edilmektedir. Bu noktada yapılan bir diğer yorumda kişinin rızkını kazandığı işle ilgili gereğinden fazla çalışmasına atıf yapılırken, bunun sonucunda kişinin önemli sağlık sorunları yaşayacağı da ifade edilir. Son olarak rüyada yanlış uçağa binmek kişiye zarar getireceğine emin olunmasına rağmen zor bir işe girilip bununla alakalı rüya sahibinin ailesinin kalbinin kırılacağı da belirtilmektedir.

Rüyada İlk Kez Uçağa Binmek

Rüyada ilk kez uçağa binen kişi zor bir yolun aşılması için adımlar atmakta ve bunun için çaba sarf etmektedir. İbn-i Sirin (r.a) tabirine göre; rüyasında ilk kez uçağa binen kişinin hayatındaki zorlukları aşabilmek için büyük çaba sarf etmesi gerekirken, bunun sonucunda önemli kazanımlar elde etmesi de olasıdır. Rüyada ilk kez uçağa binmek iş hayatı için değerlendirildiğinde kişinin kariyer basamaklarını çok hızlı bir şekilde çıkıp, ümit ettiği noktaya ulaşabileceği ifade edilirken, bu yolda önemli maddi kazanç sağlaması da beklenmektedir. Câferi Sâdık (r.a) bu rüyayla ilgili, rüya sahibinin istemeden girdiği bir iş ilişkisinin ona zarar vermeden sonlanacağını da belirtir. Kişi için aile arasındaki olumsuzlukların özellikle de anne baba arasındaki problemlerin sona ereceğiyle alakalı da yorumlanan rüya; kişinin her bakımdan yaşadığı sorunların artık sonlanmaya başladığı ve feraha çıkılacak bir ortam içine girileceği de ifade edilir. Genel anlamda rüyada ilk kez uçağa binmek kişinin yaşamındaki olumsuzlukların tamamen sona ermesi, işlerin yoluna girmesi, karşı karşıya kaldığı maddi zararların da yavaş yavaş tazmin edilmesi olarak da belirtilebilir.

Daha Fazlası için, Facebook sayfamızı takip edebilirsiniz.

Rüyanı Anlat yorumlansın.

 

Rüyanızı Yazın Yorumlayalım

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

En iyi Medyum Hoca kim? - Medyum Hocalar - Medyum Geylani